:D

Har jag tur eller vad? Idag var det meningen att Max skulle med min värdmamma på hennes jobb. Går upp vid 8 och ser att alla killarna är klädda och får då reda på att alla ville följa med. så nu blev jag helt plötsligt ledig! fast hon sa att om dem blir för jobbiga så ska hon höra av sig och då får jag åka in till new york och hämta dem. Men får i alla fall några timmars ledighet :D



Tisdag

Idag har vi varit och bowlat - min värdpappa, barnen, en av barnens kompisar och jag. Hade det jättekul! Min värdpappa skrev in mig som Sweden där man skriver in sitt namn så när det var min tur så heja barnen på mig och ropa sweden sweden sweden haha kul :P

Annars har jag inte så mycket mer att säga, händer ju inte så mycket nu. Det är regnigt och tråkigt ute, långa dagar med barnen och på kvällarna händer inte så mycket. På torsdag kommer iaf en gammal au pair hit från sverige! ska hämta upp henne från flygplatsen med barnen då och på fredag skulle nog min värdmamma ta ledigt och ta med mig, den gamla au pairen och barnen till cape may som är ett fint sommarställe eller nåt här i new jersey - det ska tydligen bli jättefint väder i helgen. Då ska vi sova där tills lördag tror jag.


Cape may

Hoppas alla mår bra hemma i sverige!



Måndag

Mina killar har spring break denna veckan så dem är hemma så det blir långa dagar för mig. Idag började vi med att köra nicky till fotbollsträning sen tog jag med dem andra två på lunch på subway. Åkte sedan och hämta Nicky och hans kompis och tog med alla fyra killarna på bio. Blev Diary of a wimpy kid, den filmen är ju gjord efter en bok och den boken läser alltid tvillingarna till mig när dem läser. Alla killarna gilla filmen - jag var ju inte lika road haha :p Men den var helt ok. Sen körde vi hem nickys kompis och sen blev det middag här hemma. Min värdmamma kom sen och ikväll så har vi spelat spel och lekt kurragömma allihopa - riktigt kul faktiskt!

Nu sitter jag i min säng och måste måste måste plugga för imorgon har jag spanskaprov och har hitills inte pluggat nånting :S Jag är ganska omotiverad till att plugga eftersom jag vet att jag inte kommer få nåt betyg i slutet på klassen. Men man vill ju ändå göra bra ifrån sig. Har tur också för min värdpappa jobbar hemma på tisdagar så han är hemma imorgon så jag kan åka och göra provet.

Ska försöka plugga lite nu!

 


20

I lördes fyllde jag 20 år! På morgonen gick jag upp och stod och gjorde mig iordning när det knacka på min dörr, sen börja en massa röster sjunga vi gratulerar på svenska. Öppnar dörren och utanför står Madde, Isabelle, Kathrin och Sam med blommor, ballonger och paket! Blev totalt överaskad haha

Sen hade min värdmamma gjort en massa pannkakor och Isabelle hade gjort värsta tårtan så vi hade en stor frukost här - så himla mysigt!

Efter det åkte vi till madde och kela med hennes hund och bara tog det lugnt. Sen åkte jag hem och gjorde mig iordning och sen tog jag bussen till New York och sen tåget till Greenwich, Connecticut. Där blev jag upplockad av Sarah och Josse och vi åkte och åt på restaurang och sen hem till Linn för förfest. Tog sedan tåget in till New york och gick på en klubb som heter La Pomme. Vi hade en promoter där den kvällen så då kommer man in även fast man är under 21. Sen hade promotern ett eget bord på klubben med en massa dricka så han gjorde drinkar till oss och vi fick så mycket vi ville :P Hade jättekul och vi stanna tills klubben stängde klockan 4.

Sen gick vi och åt lite och sen var vi tvungna att skiljas åt eftersom dem tar sitt tåg från grand central och jag mitt från penn station. deras tåg går även nästan 2 timmar före mitt så fick vänta själv på penn station i 2 timmar. Men det gick bra, träffa 2 sjyssta killar när jag satt och vänta så hade nån att snacka med den sista timmen iaf. Kom hem vid 20 över 8 och min värdfamilj hade precis gått upp - lite kul haha :P

Hade en toppen födelsedag iaf! :D



Fredag

Sitter och väntar på att det ska komma någon och inspektera bilen, hoppas dem kommer snart för jag kan inte åka nånstans förräns dem varit här.. är jättetrött så skulle gärna gått och tagit en liten nap men tvättar mina lakan så kan inte, haha sicka problem man har :P

Idag vet jag inte riktigt vad som händer - en vanlig jobbedag har jag framför mig och ikväll är inget planerat än. Laddar upp för imorgon då jag går från tonåring till "vuxen" :P
Igår vid middagsbordet så sa min värdpappa  - efter denna helgen är det någon i huset som inte är tonåring längre. Då började barnen att titta sig omkring innan dem fatta att det var mig han mena haha och sen sa alex - är caroline tonåring? men vänta nu, hur gammal är hon? haha asså han har ingen koll den killen!




Uuupdate

Gått några dagar nu sen jag uppdatera sist.

I söndes var vi som sagt och klättra på ett rock climbing ställe, var riktigt kul så dit kommer jag åka igen! Sen hämta vi upp Pea hemma hos mig och åkte och åt sushi och sen såg vi alice in wonderland på bio!

På måndan åkte jag och Pea till ett mall och sen turades vi om att springa på löpbandet vi har i källaren innan vi hämta killarna. på kvällen kolla vi film här hemma och hade det trevligt.

Tisdagen började med college på morgonen och sen hämta jag upp Pea och vi åkte till target och lite andra butiker. På eftermiddan vid 5 åkte hela familjen och släppte vi av Pea på flygplatsen  - det var dags för henne att åka tillbaka till Tyskland :/ Sen åkte vi och åt på restaurang efter det.

Igår träffa jag Madde på kvällen och sen åkte vi över till Siiri där även Fatma befann sig - har inte träffat Fatma och Siiri på hur länge som helst så det var kul!

Sååå nu vet ni vad jag har haft för mig dem senaste dagarna! :P haha


Helgen

I fredes boka vi flyg och hotell till Miami!! Så den 24 april tills den 2 maj kommer jag befinna mig på playan i Miami :D Längtar hur mycket som helst! Och den 4 maj, bara 2 dagar efter att jag kommer hem så kommer mamma och pappa på besök - kan det bli bättre?

Idag har jag haft en riktigt mysig dag i New York med min värdmamma och barn, Pea och Isabelle. Min värdmamma körde så vi åkte in till the city vid 11 och sen gick vi runt lite. Gick bland annat till nintendo affären för barnens skull :P Sen gick vi och köpte lunch och satte oss i central park och hade picknick, kasta frisbee och strosa runt. Det var 24 grader celsius och klarblå himmel i New York idag! Hur skönt som helst, kändes verkligen som sommar!
Fick även se min värdmammas kontor på victorias secret och fick se klädkollektioner som kommer ut i höst - coolt! Kontoret var väldigt modernt och där fanns en korridor som var helt svart som skulle föreställa en runway och i slutet på korridoren så var väggen som en tv skärm där dem alltid visar klipp från victorias secret fashion shows.

När vi kom hem lekte jag ute med barnen och vid halv 8 åkte vi och åt på ett diner. Sen ikväll kolla jag film med Pea och nu ska jag sova - är helt slut!

Imorgon ska jag åka och väggklättra på ett fitness ställe med Daniel och Madde och sen ska vi ta med Pea och äta sushi och sen kolla alice in wonderland på bio!



Soool!

Sol och värme är vad vi har här!

I tisdes kom en gammal au pair till familjen hit- Pea från tyskland. Så på kvällen var vi och åt på restaurang hela familjen. Sen igår så hade jag, pea, madde och daniel picknick ute i det fina vädret och sen efter att vi hämtat killarna var vi ute och lekte hela eftermiddan! Pea var med oss hela dan så det var jättekul att ha lite sällskap och hon hjälpte mig jättemycket med allt också :D Hon ska stanna en hel vecka här i familjen :)

Idag så hämta isabelle upp mig vid 11 och vi åkte och köpte med oss lunch och satt ute i det fina vädret och åt - mysigt! Nu ska jag snart hämta killarna - blir väl en massa lek ute idag igen och sen ska jag även jobba sent idag.

Imorgon ska vi boka vår resa till MIAMI!!! :D haha




Tisdag

Hallå!
Helgen var verkligen tråååkig, värsta regnstormen så gjorde ingenting...därav dålig uppdatering också!

Idag har solen letat sig fram igen och återigen har vi ca 20 grader i solen :D Så jag Madde, Isabelle och Daniel åt frukost på paneras idag och sen åkte vi och satt och sola på en brygga i en av parkerna!













Lördag

Har bara segat lite här hemma nu på förmiddan men nu ska jag åka och hämta upp Isabelle. Vi ska först till best buy, jag behöver verkligen en extra hård disk till min data för den har typ inget ledigt utrymme kvar och är därför väldigt seg och långsam. Sen ska vi ta oss till cheesecake factory och äta lite gott! Dem har ju min absoluta favoritpasta där :D



Sommarlängtan

Det verkligen öser ner utanför fönstret - vil ha sol och värme nu!


Chilla i central park


Poolparty


Åka cabbe



Läskigt

Filmen var faktiskt ganska läskig haha! Var så kul att sitta där med Isabelle för hon skrek jättehögt varje gång hon blev rädd, kan ju tillägga att hon även var den enda som skrek över huvudtaget :P

Ja, vi får se hur lätt det blir att sova inatt...




The Crazies

Då är helgen äntligen här! Slutade för en halvtimme sen och nu gör jag inte så mycket. Vid 9 kommer Isabelle och hämtar upp mig och vi ska åka och se "The Crazies" på bio. Äntligen lyckades jag få med mig någon på en skräckfilm! Jag älskar skräckfilmer men ingen annan av mina kompisar gör typ det så ingen vill gå på dem. Men idag så ställer Isabelle upp! Tror dock inte filmen är speciellt skrämmande...








Washington D.C.

Har precis bokat en kurs från Manhattan community college. Kursen börjar den 13 juni och pågår 3 söndagar fram tills den 27 juni. Man är där från 10 till 16. Sen som en del av kursen så åker hela klassen till Washington D.C. den 3-5 juli, så jag kommer få fira 4th of july (independence day) i D.C.!
Själva kursen går ut på att lära sig om amerikansk historia, geografi, kultur och seder så det kan bli intressant!

Jag behöver ju 6 credits innan mitt år är slut och tar just nu en spanska kurs på college som ger mig 3 credits. Denna washington d.c. kursen kommer ge mig 4.5 credits så jag kommer ha 7.5 credits när den är över!


4th of July in washington D.C.








Fredag

Redan fredag? Det var ju precis helg haha

Det fina vädret har dock försvunnit så i helgen förutspås det regn och regn och lite mera regn så jag får se vad jag hittar på helt enkelt. Det dåliga vädret och att jag är inne i en "spara pengar" period ger mig ju inte så många alternativ direkt :P

Vad ska ni göra i helgen?




Frukost

Gjorde precis grymt goda svenska pannkakor!


Frukost

Gjorde omelett med skinka, ost och paprika till frukost, kaffe och smoothie till det - Gott!


Gjorde smoothie på banan, jordgubbar och yogurt


Tisdag

Sheize sicket underbart väder det är! Säkert 20 grader i solen!!! Efter college idag plocka jag upp Madde och hennes lilla valp Stella och vi åkte till en park för picknick. Satt där ett tag och sen kasta vi lite freesbe (stavning?) också. Vi hade bara våra linnen och var så varma - helt sjukt hur snabbt våren kom hit!
Tog tyvärr inga bilder för kameran var hemma :S

Om en timme börjar jag jobba igen och när jag slutar ikväll blir det nog Van Goghs ear café!




Måndag

Idag var jag faktiskt så duktig så att jag tränade! Första gången på typ ett år..så det känns ju bra :P Men nu när solen letat sig fram får man så mycket mer energi och det pratas ju om en Miamiresa i april så man vill ju vara fit for fight till den! Eftersom det var första gången på så pass länge som jag träna så tog jag det ganska lugnt - hade från början planerat att springa på löpbandet som vi har i källaren men lyckades inte räkna ut hur man fäller ner det, då det står lite ihopvikt. Gjorde nåt träningsprogram på teven och sen testade jag på wii fit. Wii fit kan räkna ut hur gammal man är när man står på wii plattan. Man skriver in hur gammal man är och hur lång man är och sen tar den vikt, bmi och balans på plattan och säger sen hur gammal man är formmässigt. Jag var då 16! haha så typ 4 år yngre än min riktiga ålder :P Så jag kan ju inte vara så himla otränad ändå!

Annars har jag inte gjort så mycket mer - duschat, tvättat, ätit och skypat.


Haft lite besök också:







Söndag

Vi har haft jättefint väder i helgen! Så idag plocka jag upp Isabelle och vi åkte och köpte kaffe på starbucks och sen begav vi oss mot en av parkerna i området. Gick runt där i någon timme och bara njöt av solskenet.


Killarna tvättade bilen innan jag åkte iväg haha


Outletmall och sushi

Igår kom som sagt Sarah hit! En bilresa som skulle tagit henne lite över en timme tog två och en halvtimme pga trafik. Till slut kom hon i alla fall hit och jag tog med henne till jersey gardens outlet mall. Vi stanna där bara ca en timme för ingen av oss var så sugna på shopping. Sen åkte vi tillbaka hem till mig och sen vidare till Madde. Efter att ha väntat på att Maddes värdföräldrar skulle komma hem i typ 2 timmar så kom dem äntligen och vi stack ut och åt sushi!
Efter middan var det dags för Sarah att ta sig hemåt - jättekul att träffa henne igen!


haha nä vi matcha inte - råka bara ha på oss liknande kläder :P





Lördag

God morgon!

Vaknade för ett tag sedan men har inte kommit ur sängen än. Om ca 2 timmar kommer Sarah hit, tjejen som jag hälsa på i Connecticut för nån helg sen! Hon ska köra hit så vi får hoppas det går bra. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på än, får se vad Sarah är sugen på att göra när hon kommer. Hon stannar bara över dagen och åker hem ikväll. Så skönt att höra lite skånska haha, hon är ju från Malmötrakten.



Bowling

Slutade redan vid 7 vilket var jätteskönt. Sen kom min värdmamma hem från Europa vid 8, hon har typ varit i Paris, Milano och London. Hon gav mig ett coolt armband från Paris!




Sen kom Madde och Daniel och hämta upp mig för lite bowling!


Det gick ganska bra för mig och sen så skulle Madde filma mig. Hon bara  - ååh nu kommer du säkert få en strike bara för att jag filmar! och jag - Nää nu kommer jag säkert missa bara för att du filmar! :P haha
Ja, ni kan ju själva se vem som hade rätt :



Det gick inte alls bra för Madde ikväll - här blev hon förvånad över att hon faktiskt fick till det haha





Det söta paret



Fredag!

Äntligen fredag och helgen väntar runt hörnet!
Har fortfarande några timmar med jobb kvar, ska hämta Max nu, tvillingarna ska pa playdate, ska se om jag kan hitta en playdate till Max också så jag slipper underhålla honom. Sen blir det middag och sen ska alla iväg på aktiviteter, jag behöver förmodligen bara släppa av och sen hämta tvillingarna från deras aktivitet så de e skönt.
Nä nu måste jag bege mig!


Kvällen

Jobbade som sagt hela kvällen men Madde och Kathrin kom och gjorde mig sällskap! Drack te och snacka - mysigt!

Här har vi tjejerna i mataffären för nån vecka sen!


Torsdag

Tänkte uppdatera lite nu innan jag åker och hämtar killarna!

Hade college imorse och åkte och handla mat efter det - handla för 160 dollar. När jag skypa med mina föräldrar senare så sa jag det och dem bara ja men det var ju inte så mycket men sen visa jag kvittot och då fatta dem hur mycket jag faktiskt köpt haha :P Tog ca 1 timme att handla, sen har jag inte hunnit med så mycket mer. Åkte hem och duscha och sen åt jag lunch medans jag skypa med mina föräldrar. Hoppas nu att eftermiddagen och kvällen går relativt snabbt så fredagen kan komma! Hoppas killarna uppför sig lite bättre idag, ska jobba kväll ikväll igen för min värdpappa ville gå på bio, så man får ju ställa upp.



Jobbig dag

Idag har varit en jobbig dag med barnen. Redan när jag hämta dem från skolan så börja de gnälla och klaga för att dem inte kunde ha en playdate eftersom deras tudor skulle komma. Sen har det bara varit downhill från där. Min eftermiddag och kväll har bestått av skrik, gnäll och tårar för små skitsaker - såååå jobbigt! Slutade med att alla tre blev straffade från tv-spel, kanske inte låter så farligt men för dem betyder tv-spelen allt, så ett ganska hårt straff. Jag börjar alltid med mindre saker som ingen dator eller ingen dessert och om dem fortsätter uppföra sig dåligt så ryker tv-spelen, det är oftast det slutgiltiga straffet :P
Har jobbat hela kvällen eftersom min värdmamma är i europa nånstans med jobbet, milano tror jag hon e i för tillfället och på onsdagar så har min värdpappa college på kvällen. Tekniskt sett så jobbar jag fortfarande eftersom han inte e hemma, men barnen är i säng och jag är så sjukt trött så jag ska försöka sova nu.

Hoppas ni haft en bättre dag än jag,

Godnatt!

Onsdag

Nu kommer Madde snart och plockar upp mig och vi ska faktiskt bege oss till van goghs ear café igen! Vi tänkte äta lunch där idag, har inte gjort det innan.


Gårkvällen

Hade det roligt igår på van goghs ear café, Darren var där och spela, men filma honom inte igår men hitta en video på datan från i julas då Danny och Darren spela där:



Our American friends



Igår:












Van Goghs Ear Café

Nu ska jag iväg och hämta upp ett gäng tjejer och dra till van goghs ear café. Det är open mic där ikväll och min vän darren ska sjunga!

Jag just nu







Tisdag

Redan 2:a mars! Tiden går så himlans fort. Denna månaden kommer jag gå in i min 7:e månad i USA - alltså mer än halva mitt år!

Efter jag lämnat barnen i skolan idag så åkte jag till college för min spanskakurs. Fick tillbaka provet som jag gjorde förra veckan, jag fick 72 av 100 på det. Ändå ganska bra med tanke på att jag inte pluggat så mycket, visste typ inte vad jag skulle plugga på :P När jag var påväg till bilen så såg jag på en anslagstavla att det finns en språkgrupp på skolan, där studenter som prata 2 eller fler språk fick vara med och man har möten och åker på trips och så. Ska nog skicka ett mejl, skulle ju vara ett roligt sätt att träffa lite fler amerikaner på!

Efter college åkte jag till woodbridge mall och lämna tillbaka lite kläder jag inte ville ha och sen åkte jag hem, har tvättat och förberett snacks till killarna och så, så nu ska jag snart åka och hämta dem.




Mat: USA vs. Sverige


Jag just nu - sitter i sängen med datan och käkar oreos

Oreos är typ en av väldigt få onyttiga saker jag gillar här. Dem har inget gott choklad eller godis. Chipsen här är typ godare än hemma men thats it.

Trodde jag skulle gå upp jättemycket i vikt när jag kom hit för att man skulle äta massa skit men jag har faktiskt gått ner 4 kilo sen jag kom! Kan vara för att jag inte har mamma här som köper en massa godis till mig :P Fast ja, här finns ju inget gott godis, det är faktiskt väldigt dåligt utbud på godis - lösgodis har dem ju inte här och chokladen är inte alls god!

Sen äter man ju mindre här, i Sverige har vi tre mål om dagen - frukost, lunch och middag och här har dem två - frukost och middag. Lunchen består av en macka och lite chips typ så det räknar inte jag som riktig lunch. En gång gav min kompis madde sina värdbarn leverpastejs mackor till frukost och då hade hennes värdpappa sagt att det var ju mer lunchmat än frukost....eeh ursäkta? haha

Jag brukade dessutom ha 5 mål om dagen i sverige -frukost, mellis, lunch, mellis, middag. Jag var typ alltid hungrig i Sverige men här är jag nästan aldrig hungrig för här finns typ inget gott att äta. Någonting jag verkligen saknar från sverige är makrillfilé i tomatsås att ha på mackan - så om någon känner för att skicka över lite så är min address
3 Gary Court, Scotch Plains
07076 NJ USA

Min födelsedag närmar ju sig haha ;P kan inte fatta att jag faktiskt önskar mig makrill i födelsedagspresent....






Söndag

På söndagen hade vi planerat att gå upp halv 8 för att åka halv 9 och ta tåget. Sluta med att vi försov oss nån timme och sen skulle vi ta bussen kvart i 10 istället men jag glömde min mobil hemma så var tvungen att hämta den så vi missa den bussen. Kom äntligen iväg med bussen kvart över 10 istället! Väl i NYC så åkte vi till Century 21 som är en stor outlet affär som ligger precis vid där world trade center brukade stå. Kolla därinne en snabbis innan vi begav oss till chinatown igen. Sen gick vi lite på times square också innan det var dags för Alex att ta bussen tillbaka till Massashusetts. Efter vi sagt adjö tog jag också min buss hem till New Jersey. På kvällen mötte jag upp Madde, Daniel, Kathrin och Isabelle för att gå på sushirestaurang. Alla var trötta och då kan det sluta såhär:














Lördag

Hallå! Hoppas alla haft en bra helg, själv har jag haft en händelserik, rolig men stressig helg!

I fredeskväll vid 11 så kom Alex hit, så sjukt egentligen att träffa en av sina kompisar hemma från Sverige här. Vi åkte hem till mig och var i säng ganska snart efter det.

På lördag gick vi upp vid 9 och tog tåget in till NYC vid 10. Först kolla vi forever 21 och så innan vi begav oss vidare till chinatown. Alex var ute efter en fejk rolex klocka och hitta en riktigt snygg! Jag hitta fina smycken från Tiffany, fejk såklart, men såg det armbandet jag fick av min värdfamilj i julklapp och det såg exakt likadant ut, så det var bra kopior! Köpte ett halsband och ett armband för 20 dollar!


Armbandet består av saker från NYC - ett äpple, en taxi, en pringla, 5th ave skylt m.m

Sen åt vi lunch på en kinarestaurang - ganska lägligt eftersom vi befann oss i chinatown :P
Efter det tog vi subway till times square där vi skulle på musikal som Alex värdmamma bjöd oss på eftersom det var alex födelsedag. Vi såg Chicago - den var jättebra! Michelle Williams från Destiny's child spelade en av huvudkaraktärerna!



Efter musikalen tog vi tåget tillbaka hem till mig där vi gjorde oss iordning på en timme och sen tog vi tåget tillbaka till NYC. Vi försökte då hitta till Sweetiepie - en restaurang vi hade bokat bord på i Greenwich Village, men vi hade fel address så hamna helt fel och fick tillslut ringa restaurangen och få rätt address och sen ta en taxi. Var en väldigt häftig restaurang!


Jag på Sweetiepie


Alex

Efter restaurangen tog vi en taxi till webster hall. Kom in och stanna där bara en timme, förklaring till det kan ni se i videon som vi tog på tunnelbanestationen haha :P






RSS 2.0