i NJ

I onsdes hade jag killarna for mig sjalv och jag tog med dem och madde pa bowling. Vi hade jattekul! Det kandes antligen som att jag borjar kanna killarna lite mer och att dem borjar gilla mig. Sa svart nar det ar en foralder hemma att lara kanna dem, men onsdagen var verkligen ett stort steg fram!
Jag far skriva mer sen for passar killarna nu nar foraldrarna ar pa begravning.
Ha det bra alla!

I NJ

Hej!

Har fortfarande inget internet pa min data och har inte haft tid att fixa det. 

I lordes sa traffade jag en annan svensk au pair  - Madeleine och vi fikade pa starbucks. Sen pa sondan sa var vi pa ett shopping mall och pa kvallen sa var vi pa ett stalle som heter colorado cafe, det ar typ ett utestalle och dem har linedance och massa sant. Pa sondagar sa ar det under 21 dar sa da kan jag ga haha, Madeleine ar ju 22 sa hon kan ga nar hon vill.
I mandes sa var vardmamman hemma med mig och vi var vid poolen som dem har medlemskap till. Sen pa kvallen sa var jag och Madde pa fest hos min vardpappas brorson som ar 21, det var skitkul! Larde kanna nagra amerikanska ungdomar och vi bestamde med Vince - som ar min vardpappas brorson att vi ska halsa pa honom pa college snart.
Igar var pappan hemma och hjalpte mig lite och sen hade killarna playdate pa eftermiddan sa da tog jag med mig alla till poolen. 5 smakillar och jag haha men det gick bra! Sen pa kvallen akte jag och madde till Vince igen och dar var nagra andra och vi kolla film o sa.

Idag har jag killarna sjalv for forsta gangen sa det ar lite laskigt haha men ska nog ga bra. Ska ta med dem pa bowling sen och kanske till poolen efter det.

Har manga bilder men kan inte lagga in dem forrans jag har internet pa min egen data :(

Ha det bra!!

I NJ

Hej alla!

Sorry for den daliga uppdateringen men internet funkar inte pa min data har. Vi har verkligen forsokt allt! Far kanske kopa en ny data om vi inte kan fixa det. Jag mar bra iaf, ar framme hos familjen och far lana deras data, men den star i koket sa man har inget privatliv! haha

Jag ska borja uppdatera ordentligt nar jag fixar min data o sa, har ingen aning om hur lang tid det tar men sa fort som mojligt!!

Ha det super alla!

I Stamford

Okej, detta är inte sant! Varje morgon har telefonen i rummet ringt kl 7 för att väcka oss men idag ska den ringa halv sju eftersom föreläsningarna startar en halvtimmer tidigare. Men då går tysken i mitt rum upp vid hav 6 och börjar duscha och föna håret och tänder i rummet så det är omöjligt att somna om. Och när jag väl sätter mig upp och startar datan (eftersom det ä omöjligt att sova )så säger hon jätteglatt  - Good morning! ååh pallar inte haha

Jag får väl gå upp och göra mig i ordning nu, ska ner och träffa Sarah klockan 7 i matsalen för frukost, vi var där nere klockan 8 igår och det är en halvtimme innan frukosten stänger och då var det riktigt urplockat. Så idag ska vi vara där när dem öppnar!

Kommer nog inte hinna skriva mer innan mötet med familjen så ni får hålla ut tills ikväll!

I Stamford

Heeej!

Sitter själv i rummet för första gången här - äter skittles och dricker vitamin water! Bor tillsammans med en från nordkorea och en från tyskland och någon av dem har alltid varit här inne innan så skönt att få lite alone time! Plus att hon från nordkorea kan typ ingen engelska så jag undrar hur hon ska klara sig i familjen, faktiskt många här som inte är bra alls på engelska. Dem fattar typ inget någon säger. Här är ju au pairer från hur många länder som helst - kina, israel, frankrike, brasilien, tyskland, england, australien, nya zeeland och en massa fler länder!

Dagen har varit helt ok idag, väldigt lång dock. Började med frukost klockan 8 och halv 9 började föreläsningarna igen. Idag var the american red cross här och föreläste om vad man ska göra vid nödsituationer. Allt från om barnet får en allergisk reaktion, blir medvetslös eller om det börjar brinna och en massa andra saker. Väldigt givande men att sitta genom föreläsningar från halv 9 till halv 6 med bara en timmes lunch och lite småraster på 10-15 minuter bli ganska jobbigt.

Nu är typ nästan alla au pairer på en NY tour men jag tyckte inte det kändes lönt att betala 65 dollar för att se en stad jag kommer bo 40 minuter ifrån. Så jag och Sarah gick och åt på en restaurang på mallet istället och sen kolla vi runt där lite. Åt pizza igen haha fast denna var mycket godare än den igår - men svensk är fortfarande godast!

Imorgon ska jag äntligen få träffa min värdfamilj! Pappan och barnen kommer och hämtar upp mig och en annan au pair på Newark airport. Dem hämtar den andra au pairen också eftersom det har varit ett dödsfall i hennes familj (morfarn). Synd om henne för det kommer ju vara jättejobbigt att komma dit just vid ett sånt tillfälle.
Min värdmamma hade jättedåligt samvete för att hon inte kunde vara med och hämta upp mig men hon var tvungen att delta vid ett möte på jobbet där hon skulle hålla en presentation. Hon kommer hem innan 8 iaf och då ska vi gå ut och äta middag hela familjen!
Vi ska ha föreläsningar imorgon också och kommer lämna hotellet vid 3!

 
Förtsa bilden är några av oss svenska au pairer och en israelisk au pair som ville fotas med oss haha
Andra bilden är Sarah på restaurangen


I Stamford

Hej hej!

Här är fullt upp hela tiden så finns knappt tid att blogga!

Sitter i min stora säng på hotellet nu och väntar på att min värdmamma ska ringa - hon vill nog bara checka läget.

Frukosten i morse var faktiskt god, det fanns bagels som man kunde rosta och sen philadelphiaost eller marmelad till det och sen fruktsallad och flingor o lite så. Sen började förberedelsekursen - det var bara en amerikansk kvinna som berättar och vi får fråga alla möjliga frågor vi vill, hon är jätterolig så det är faktiskt ganska kul!
Sen hade vi en paus på två timmar efter lunchen som förövrigt bestod av tacos!! = jättegott! På pausen så gick jag och sarah till ett köpcentra som ligger här i närheten.
Sen fick jag information om hur värdfamiljen skulle hämta mig - dem ska hämta mig på Newark airport så jag tar buss från hotellet dit med andra au pairer. Dem jag delar rum med ska också hämtas så för dem ska också till NJ.
Sen fortsatte förberedelsekursen till klockan 7 och då fick vi middag. Pizza som dem hade hämntat nånstans och ceasar sallad! Pizzan var helt ok men inget gentemot svensk pizza - vår e godare!
 
Och nu sitter jag som sagt här och väntar på samtal från min family - fick även en fruktkorg familjen skickat imorse, den e jättefin! Är formad att se ut som en blomma så den står i en kruka haha. Jättegod frukt också bland annat chokladdoppade jordgubbar!
 
Ni får ha det fint i kalla Sverige - här är verkligen spanienvarmt om inte varmare! Tror man ska svettas ihjäl när man går ut hahah!

   
Dem två första bilderna är utsikten från vårt fina rum och den tredje bilden är min fina och väldigt goda fruktkorg jag fick av min värdfamilj! (klicka på bilderna för att göra dem större)

I Stamford

Nu sitter jag här på hotellet i Stamford CT, resan gick jättebra fast gud så seg den var!

Ska snart gå ner och äta frukost och sen börjar förberedelsekursen. Har inte så mycket att skriva känner jag - är ganska seg, men ville bara berätta att jag är framme oh mår bra! Skriver mer senare idag när jag är lite piggare!

Hejdå Sverige

Har haft fullt upp med packning hela dagen, hela tiden kommer jag på mer saker, mest småsaker som jag glömt packa ner. Men nu tror jag att jag fått ner allt!
Sen har brorsan varit här på middag och tagit farväl snyft haha.

Känner på mig att jag inte kommer hinna skriva imorgon innan jag åker så får bli ett sista inägg på svensk mark nu innan jag går och lägger mig. Får se om jag kommer kunna somna - är sjukt excited haha.

Imorgon iaf så ska vi åka hemifrån vid 9-10 tiden och ta öresundsbron till Köpenhamn och sen blir det avsked på kastrup med mina föräldrar. Sedan kommer jag vara på resande fot hela dagen och inte landa i New York förräns vid 1 på natten (fast klockan kommer bara vara 19 där). För er som inte vet så är det så att dem första 4 dagarna kommer jag befinna mig på en förberedelsekurs på ett hotell i Stamford Connecticut tillsammans med andra blivande au pairer. Så inte förräns på torsdag kommer jag få träffa min värdfamilj. Det finns som tur är trådlöst internet på hotellet så jag ska uppdatera så mycket jag hinner!

Har även frågat mamman om jag får lägga ut bilder och så på familjen här i bloggen. Vissa familjer gillar inte det men det var hur lungt som helst så det kommer bli mycket bilder här under året vilket ju är jättekul!

Ni får ha det super!!   
Nästa gång jag uppdaterar kommer vara från andra sidan atlanten!

2

Riktigt tråkigt väder ute idag  -öser ner regn och är helt grått och tråkigt. Ska in till stan med Sarah och Kim om en timme och fika. Sista gången vi träffas på ett bra tag! Sen ikväll ska jag äta ute med Amanda, sista gången vi träffas på länge också så det blir många hej dån idag! Fast Amanda ska flytta till Los Angeles i slutet på september för hon ska plugga där så vi kommer ändå vara i samma land och kunna hälsa på varandra. Jag vet att jag iaf ska hälsa på henne - vem vill inte se L.A. liksom. Har hon då bott där ett tag så har man ju sin personliga tour guide också haha.

3

Nu börjar det dra ihop sig, bara 3 dagar kvar till USA!
Som ni märker så är jag jättedålig på att uppdatera nu men som sagt inte mycket händer för tillfället. Igår spenderades den största delen av dagen i sängen med några goa family guy avsnitt och lite the sims 2 spelande - med andra ord en väldigt produktiv dag, men såna dagar behövs dem med.

Idag har jag fått testa på mina grannars automatare eftersom jag aldrig kört automatare innan och det är det jag kommer köra i USA - hur enkelt som helst var det!
Sitter här nu och väntar på att mina föräldrar ska komma hem med lite go mat till mig är så himla hungrig!

Fortune Cookie

Måste berätta en rolig sak som hände igår när vi åt kinamat. Man får ju alltid en fortune cookie efter maten och min spådom var så himla klockren! Det stod - "You will soon be traveling to a distant place" - eeh jo tack det visste jag ju inte redan!
Som vi skratta när jag läste den.

Var hos tandläkaren imorse - inga hål! Ska in till stan sen igen och träffa underbara Alex, sista gången vi ses på en lång tid.....buhu!

Tisdag

Är lite dålig med att uppdatera nu men har fullt upp med packning och annat och sen har jag egentligen inget intressant att skriva.
Fick mitt internationella körkort idag, sååå skönt för nu är verkligen alla såna viktiga grejer fixade! Ska till tandläkaren imorgon eftersom jag var sjuk igår och inte kunde då och sen ska jag också växla pengar imorgon. Sen blir det väl packning hela helgen men ska också passa på att säga adjö till mina underbara vänner och min familj!

När jag väl kommit till USA lovar jag att jag ska uppdatera ofta!


7 Dagar

Klockan har passerat 12 och det är nu endast en vecka tills jag lämnar Sverige och flyttar till andra sidan pölen. Nu är det mesta fixat också så det känns skönt, har bara några småsaker kvar. Skickade in ansökan om internationellt körkort idag och ska till tandläkaren imorgon, sen är det bara packningen kvar!

Min hostfamily har gett sig av på semester nu, dem ska på kryssning till dem karibiska öarna, men innan dem åkte så fick jag the household handbook som värdmamman har skrivit, eller the bible som hon kallade den haha. I den står verkligen allt! Allt från aktiviteter jag kan göra med barnen till recept på mat som dem gillar, exempel på hur jag kan lägga upp dagen så det passar mig, playdates, vägbeskrivningar till olika ställen och mycket mycket mer. Hon har verkligen fått med allt!

Jag har även mejlat lite med tjejen som jag ska resa till USA med. På mina flygdetaljer stod det att jag skulle resa med en liten grupp av andra au pairer men tydligen så var det bara en haha så det är en väldigt liten grupp. Men jätteskönt att vi är två så man inte behöver resa ensam, vi skulle inte bo så jättelångt ifrån varandra i USA heller så det är ju kul!

Nu ska jag försöka sova så jag kommer upp till tandläkarbesöket imorgon.

Godnatt!

Battlefield


Most Played - July 2009

Black eyed peas - I gotta feeling
Black eyed peas - Boom Boom Pow (David Guetta remix)
Brandy - Right here (Departed)
Sean Kingston - Fire burning
Cobra Starship feat. Leighton Meester - Good girls go bad
Justice - D.A.N.C.E.
Jordin Sparks - Battlefield
Green Day - 21 Guns
Green Day - 21st Century Breakdown
Green Day - Know your enemy
Keri Hilson feat. Kanye West - Knock you down
Pitbull - I know you want me
M.I.A - Paper Planes
Kelly Rowland feat. David Guetta - When love takes over
Space Cowboy - Falling down
Sugababes - About you now
The All-American Rejects - Gives you hell
Michael Jackson - Dirty Diana
Michael Jackson - Man in the mirror

Flygtider

Fick mina flygtider idag:

17 aug kl 14.30 från Köpenhamn till Reykjavik och sedan 17.00 från Reykjavik till New York där jag kommer landa vid 19.00 (new york tid alltså) så egentligen kommer jag komma till New York vid 1 på natten...


Ååh vad kul det ska bli! Då kan man skryta om att man varit på Island också haha

12

Om bara 12 dagar sitter jag på planet mot New York och nu börjar det sjunka in att jag faktiskt ska åka! Har inte känts så verkligt förut men igår när jag började lägga fram kläder och saker jag ska ta med mig så kändes allt plötsligt väldigt verkligt och nervositeten infann sig. Det ska bli så himla spännande och kul att göra det här och en väldigt bra erfarenhet. Jag kommer att växa och mogna som person och bli mer självständig. Men att komma till en helt främmande familj, bo i deras hem och känna sig som "hemma" där kommer nog ta tid. Jag ska anpassa mig till en ny kultur, ett nytt land och ett annat språk, samtidigt som jag ska anpassa mig till familjen. Det är detta som gör mig nervös samtidigt som det är otroligt spännande!




Och hur ska jag klara mig utan min lullebulle i ett helt år?

US Embassy

Dagen började med att jag gick upp vid 5 på morgonen, planet från Ängelholms flygplats gick vid 7. Var inne på centralen i Stockholm vid 9 och satt och vänta tills affärerna öppnade sen blev det lite shopping och lunch. Vid 2 befann jag mig vid ambassaden tillsammans med ca 7 andra. Fick stå i kö och sen ropa dem fram oss en och en till ingången. Alla utom en av dem andra skulle bara hämta sina pass och sen var det en som också skulle söka visum så det gick väldigt snabbt alltihop. När jag kallades fram sa jag mitt namn och killen kryssade för mig på listan och sen fick jag gå igenom en säkerhetskontroll. Sen fick jag gå upp till själva ambassaden och där gick allt mycket bra. Lämnade in mina papper till en trevlig man i luckan och sen fick jag sitta ner och vänta. Efter kanske 10 min ropade dem "Caroline Hansson to window E". Gick fram och en trevlig amerikanska frågade mig tre frågor - hur många barn ska du ta hand om? Hur gamla är dem? Hur mycket tjänar du i veckan? Sen sa hon att mitt pass med visum skulle komma inom en vecka. Så skönt att ha det avklarat!

Efter ambassaden åkte vi till gamla stan och gick där och titta och sen tillbaka till centralen och tog X2000 hem vid halv 7. Tågresan hem tog 5 timmar och ni fattar inte så trött jag var när jag kom hem haha!

Men nu har jag mitt visum iaf och är superglad!

17 Again

Igår var Amanda här och vi åt lite mat och kolla film. Såg den nya filmen 17 again med Zac Efron och Matthew Perry. Jag hade ganska många förutfattade meningar om filmen eftersom det finns några liknande filmer som freaky friday och 13 snart 30, men den här filmen var faktiskt riktigt rolig! Ska lätt se den igen!









På au pair fronten händer det inte så mycket för tillfället, fixar med mina visum papper o så och på tisdag bär det av till Stockholm och amerikanska ambassaden.

Can't Wait!


RSS 2.0