Juldagen


Vi lämna kakor och coca cola till tomten kvällen innan!


Efter tomtens besök!


Stockings


Tre förväntansfulla pojkar klockan 8 på morgonen










En av t-shirtarna som Alex fick av mig! (han älskar batman!) och han älskade även tröjorna han fick av mig!


Sen var det min tur och hela familjen satt och stirra på mig, peter filmade och samantha tog kort haha


Killarna kollar vad som finns i strumporna!


haha


Stor pepparkaksgubbe!

Jag fick så fina presenter från min värdfamilj! Jag fick ett armband från Tiffany&CO, en coach väska, 3 luvtröjor, ett par mysbyxor och två toppar från victorias secret, ett presentkort på 75 dollar från victorias secret, en check på 150 dollar att handla kläder för, ett presentkort på itunes för 25 dollar och sen lite bodylotion och så i min strumpa från victorias secret. Min värdmamma jobbar ju på victorias secret så jag anade att jag skulle få lite grejer därifrån men armbandet och coach väskan var helt oväntat men jag blev jätteglad för allting!

Och detta skrev min värdmamma till mig på facebook idag - " Merry Christmas to our sweet Au Pair! Thank you for all of your help and sharing this holiday with us as part of our family! x0x0x0x"

Gillar verkligen min värdfamilj - dem är hur snälla som helst!


Nu är julen över och nu börjar nedräkningen till den 31 december då jag, Fatma och Kathrin åker till vår amerikanska vän Tiffany i Colorado för att fira nyårsafton!


God Jul!

Jag önskar alla en god jul, hoppas ni har det bra hemma i sverige!

Julafton är inte så speciellt här i USA det är ju juldagen som är den speciella dagen här. Så idag har vi bara förberett mat inför imorgon och bakat. Jag gjorde en vaniljkaka och pepparkakor med max! Nu ska jag göra mig iordning och sen bege mig till fatma där jag blivit inbjuden på julmiddag. Min familj gör inget speciellt på julafton så därför åker jag dit. Men imorgon blir det upp tidigt och öppna paket! Sen blir det en stor frukost här med lite folk och sen vid 5 ska vi ha julmiddag här!


Snöööö!

Nu har snön kommit till östkusten, det började i lördes och snöade hela dagen. Vägarna blev väääldigt hala och när jag körde så slirade bilen när man svängde och sånt så alla körde riktigt långsamt. På motorvägen där det normalt är 50 miles per hour körde jag i 15, så halt var det! Läskigt!

 


Lördag kväll


Lördag kväll


Söndag





Fatma!


Jag!




Helgen del 2 - (Lördag & Söndag)

Lördag
Vid 12 på lördagen så tog vi tåget in mot NYC och luciarepetionen började klockan 1. Var klara vid 3 och då fick vi lunch bestående av pastasallad, mackor, knäckebröd och kaviar! Klockan 4 började första föreställningen och det gick bra! I pausen mellan första och andra föreställningen fick vi svenskt godis och frukt och klockan 6 började den andra som också gick bra! Efter den fick vi lussebullar, pepparkakor och kaffe och sen körde vi på genom den sista föreställningen klockan 8. Min värdmamma och barnen var och titta på den sista och även fatma så den var extra rolig att göra och som tur var så gick även den jättebra! Min värdmamma sa att hon älskade det, ett av barnen somna och en annan tyckte det var spännande haha.


Jag och Madde på tåget mot NYC


Anna och Isabelle


Jag och Madde


Kyrkan vi sjöng i, den låg precis brevid central park!

Efter konserten var över så gick vi till en turkisk restaurang, fatma tog med oss dit, hon har ju turkiska rötter. Så efter en helvensk dag avslutade vi på turkiskt vis maten var hur god som helst. Och vi hade ju en expert med oss som visste precis vad vi skulle välja haha


Turkisk mat är väldigt gott!


Daniel, Isabelle och Fatma

Söndag
Söndagen började vi tidigt med ett besök på tiffanys och daniels hotell en halvtimme bort, vi kom dit och åt av deras frukost buffé och sen åkte vi, utan att ha behövt betala någonting haha        
Senare under dagen mötte vi upp tiffany på ett mall och shoppa lite!




Gratis frukost med Tiffany och Daniel!


Vi såg ungefär 8 olycker på vägen hem från hotellet på grund av att det regnat och blivit is på vägen


Såg en rolig sak i abercrombie affären


The caroline sweater! haha


Helgen (del 1- Fredag)

Fredag

Jobbade till kvart i 8 och vid 8 så åkte jag, madde, kathrin, fatma, tiffany och tiffanys man daniel till en hibachi restaurang. Hibachi är ett japanskt steakhouse där dem gör maten framför en!


Kathrin och Madde


Daniel, Tiffany och Fatma


Maddes första sushi!


Ris-snögubbe





Vi låtsades att det var Daniels födelsedag för när någon fyller år så
kommer dem upp bakom en och drar i ens armar och dansar runt bakom en haha


Och sen fick han en tårta som vi alla delade på!


Sen drog vi hem till Fatma och spelade pictionary, fick då sällskap av Diego och en annan Daniel.

Hade en väldigt trevlig fredag helt enkelt!

 


IKEA





Påväg till IKEA - Fatma, Jana och Madde därbak och jag och Isabelle i mitten


Där framme hade vi Anna bakom ratten och Svenja


Såg en väääldigt stor kyrkogård på vägen


På IKEA i ett kök


haha


A taste of Sweden!


Sen blev det lunch - dem flesta tog köttbullar och potatismos med lingon men
jag tog lax med potatis och broccoli mmmmmm



Hittade lite godsaker från the food market! Köpte kalles kaviar, räkost, delicato bollar, skumtomtar, pepparkaks kola och pepparkaksdeg så att jag kan göra pepparkakor med barnen!

091209

Sitter här nuduschad i min nybäddade säng, klockan är mycket så ska försöka sova nu. Har spenderat kvällen med tjejerna hos fatma, snackade och spelade pictionary och jag och jana kom på en ny sport - kneeball som man spelar med en stor pilatesboll haha.
Imorgon ska vi alla tjejer till ikea på dagen när barnen är i skolan, ska bli så kul! Ska se vad dem har för julmat och sen ska vi äta lunch där!

Ska bli bättre på att uppdatera här på bloggen, speciellt nu när jag fått tillbaka min data så känns det dumt att inte uppdatera när jag har så mycket tid till det. Så vi får se hur det går med det.



Hoppas alla mår bra hemma i sverige!

Helgen

Har haft en lugn helg - i fredes så träffade jag Melanie, en ny au pair jag lärt känna från tyskland. Vi var ute på restaurang med en annan au pair och sen åkte vi hem till melanie och bara tog det lugnt.
I lördes åkte jag till target med Isabell och Iryna. Dem skulle julklappshandla lite. Sen åkte vi och luncha på chilis. Där åt jag en grymt god kycklingsallad - nya favoriten. kommer bli många besök på chilis! haha
Det hade regnat hela dan men när vi var inne på chilis så började det att snöa istället, så det blev en liten snöstorm,fast snön la sig inte. Sen åkte jag hem och var barnvakt hela kvällen för mina värdföräldrar skulle ut och äta med sina kompisar, inget mig emot med tanke på snöstormen.

I söndes så åkte vi in vid 1 till NYC för luciaträningen. Vi gick in i en steve madden butik på vägen dit och jag hittade ett par riktigt snygga skinnstövlar, exakt såna jag letat efter. Det bästa var att annas kompis hade 40% rabatt den dagen i butiken så istället för 190 dollar så blev det 100 dollar för dem, hur bra som helst!
Sen träffa jag Amanda som är i NYC en vecka på luciaträningen eftersom hennes kusin är med i samma kör som jag. Hur kul som helst att träffa henne, var ju flera månader sist! Sen band jag min luciakrans utav oxbom eller vad det nu heter? Den blev jättefin! Sen hade vi träning med alla violister, tenorer och basar och så vidare - alla som ska vara med på konserten var där. På lördag är det konsert i NYC, ska bli så kul!



NYC

Krystels Farewell Party 28/11


Kareoke - Thea, Denise, Manu och krystel


krystels släktingar


Sirii, Manu, Denise och Thea


Godsaker


jag sjunger kareoke med Krystels värdbarn Lindsey

Vi kommer sakna krystel som nu är hemma i Panama igen, men man kan ju alltid hälsa på varandra, en trip till panama vore ju inte så dumt..


Black Friday - utgång NYC

I fredes blev det utgång i NYC, en väldigt händelserik och rolig natt!


Utanför Webster Hall


Webster Hall, ett av dansgolven iaf, det finns fyra våningar med olika dansgolv!


Kid Sister uppträdde


påväg till donken klockan 4.30 am..


Lite nattamat innan hemresan - svenja och krystel


Vi lyckades få taxi hem från NYC till mitt hus för bara 60 dollar! Fatta så billigt det är!!
Så sjukt det kändes att se en gul taxi utanför sitt hus haha

Kom i säng vid 8 på morgonen...

Hos Madde

Förförra helgen var vi ju hos madde och jag sov där hela helgen, här kommer lite bilder!



Hos Madde, mestadels tyska au pairer..


Oskar och Fatma


Oskar och René


Oskar lagar mat till oss haha

120109

Har haft en fullspackad helg och int haft tid till uppdatering, och det ar ju sa jobbigt att inte ha egen data nu, da hade jag ju kunnat uppdatera ofta liksom. Far verkligen hoppas att dem fixat min data nu sa att allt star ratt till med den!
I torsdes var det thanksgiving, i fredes var det black friday (varsta shoppingdan) sa vi var pa ett mall pa dan och sen var vi pa en klubb i new york och dansa bort hela natten. I lordes sov jag bort halva dan och sen hade krystal sitt avskedsparty. I sondes var det lucia traning i svenska kyrkan och sen mos jag och madde hos mig med lite te och sa. Igar jobbade jag och sen var det rock n joes pa kvallen, och idag jobbar jag men har ocksa hunnit ata frukost hos krystel med madde och kathrin och sagt adjo till krystel som aker till flygplatsen vilken minut som helst.
Orkar inte ga in pa detaljer just nu sa det blev bara en overblick over vad jag haft for mig i helgen, kommer mer detaljerat sen och nar jag far tillbaka min data sa blir det aven bilder!
Idag ar det jattefint vader sa tankte ga till skolan och hamta killarna, det tar ca 20 min att ga dit, kan vara skont med en promenad efter allt bilkorande man gor har!

RSS 2.0