28 juli

Jobbat hela dagen idag med, jobbar imorgon och på torsdag också, sen ska jag vara ledig fram till avresan har jag bestämt. Så sjukt mycket att fixa innan man åker ju!

Fick mejl från min hostmom idag där hon bifogat ett preliminärt schema för året, alltså hur dagarna kommer se ut typ när jag ska köra killarna till skolan, hämta dem, hjälpa dem med läxor osv. Känns bra att få det nu innan så man är beredd. Hon jobbar även på en "household handbook" som är en väldigt detaljerad bok som kommer ge mig information ner till minsta detalj om vad jag ska göra, den ska jag även få innan jag åker. Jag tycker detta är jättebra för jag kommer känna mig mer förberedd för året och vad som förväntas av mig då.

Hon skrev också att hon hade addat mig på facebook haha facebook äger!

Glad!

Jobbat hela dagen och i förmiddags fick jag ett samtal från Skandinaviska institutet där dem undra om jag hade möjlighet att fixa mitt visum tidigare om dem kunde fixa en tidigare tid. Som jag skrivit innan så ville ju familjen som jag ska till helst att jag ska åka den 17 augusti. Nu måste man ju åka till ambassaden i Stockholm för en personlig intervju för att få sitt visum och när jag skulle boka tid för den intervjun så fanns det ingen tid förräns den 17 augusti så min nya avgång blev ju den 24 augusti då. En av dem som jobbar på skandinaviska hade tydligen lite kontakter på ambassaden och lyckades fixa en specialtid till mig den 4 augusti och jag blev skitglad. Dem normala intervjutiderna är bara på morgonen men min tid är på eftermiddagen, det betyder antagligen att jag slipper stå i kö och allt sånt jobbigt, så jag kan inte vara annat än nöjd + att jag får åka till USA och träffa min hostfamily en hel vecka tidigare :D


Skypat med familjen

Har skypat med med familjen nu i ca 1 timme, lite nervöst men skitkul. Fick hälsa på alla barnen och deras kompisar som också var där och barnen fråga mig lite frågor, typ gillar du fotboll?, gillar du tv-spel? osv haha. Sen prata jag med föräldrarna ganska länge, eller ja, dem prata och jag svara på lite frågor då och då. Så svårt när man inte är så van vid att prata engelska, känns som att man måste tänka igenom saker innan man säger dem, kommer bli mycket bättre när jag är där och är omringad av engelskan varje dag.
Dem sa typ att deras tre föredetta au pairer hade gått upp i vikt när dem varit där för att all maten var så god och mamman bakade mycket haha får helt enkelt hålla koll på vikten när jag är där!

Föresten, innan jag skypa med familjen så sålde jag min bil! Så nu är jag utan bil och pappa får agera personlig chaufför.


Jag och min bil innan den lämnade mig ;D

Shopping

Har varit och inhandlat lite saker jag måste ha till USA idag! Det blev en stor Samsonite resväska, så stor att någon av mina kompisar förmodligen kan hoppa ner där och följa med om dem vill haha. Den hade även TSA  - lås så att tullen kan komma in i den om dem vill det utan att skära upp den.
Köpte även ett laptop fodral, en adapter och tog foto till visumet. Några saker mindre att fixa nu vilket känns skönt!

Fortsättning

Så nu hade jag alltså matchat med en familj och dem ville ha med mig på avgången den 17 augusti vilket jag var helt ok med. Skyndade mig att fixa med papperet man ska fylla i för att boka visum tid på ambassaden i stockholm. När jag går in och ska boka tid ser jag att den första lediga dagen är den 17 augusti och blev lite nedstämd. Bokade tiden eftersom det inte fanns något annat att göra. Familjen tog det jättebra i alla fall så nya avgången blev 24 augusti!

Känns helt konstigt nu, om ungefär en månad sitter jag på planet mot New York, tror inte jag har fattat det än...


En trög start....

Varning för lååångt inlägg!

Jag har i många år tänkt på att åka som au pair så när studenten började närma sig bestämde jag mig för att det var dags att ansöka. Jag valde att söka till STS eftersom jag två år tidigare åkt på språkresa med dem och det hade funkat bra.
Jag började med alla ansökningshandlingar (det var väääldigt många!) i december och det kändes som att allt som kunde gå fel gick fel. Efter att ha varit på hälsoundersökning tog det två månader att få mina papper tillbaka eftersom läkaren som undersökte mig hade slutat. Mitt polisregisterutdrag kom aldrig efter flera veckors väntande så jag fick skicka efter ett nytt. Sen skulle körkortet tas innan man kunde bli antagen till programmet också. Hur som helst min ansökan skickades in och i maj var jag godkänd och familjer kunde börja titta på min ansökan.
Jag väntade och väntade men inget hände. Sen fick jag mycket annat att tänka på i samband med studenten.

När allt hade lugnat ner sig började jag fundera på att söka med Skandinaviska institutet också, efter att jag bara hade hört goda saker om dem. Jag tog kontakt med dem och började med ansökan. Eftersom jag i stort sett redan hade min ansökan klar, då jag hade referenser och personligt brev till familjen osv färdigt så flyttades min intervju fram en vecka. Så den 8 juli åkte jag in till malmö för en intervju. Dem sa sedan att det skulle ta upp till en vecka att få besked om man var godkänd eller inte. Dagen efter intervjun fick jag ett mejl från huvudkontoret i London att min ansökan hade blivit godkänd och nu kunde ses av familjer.

Någon vecka gick och otålig som jag är började jag undra om jag skulle få någon familj alls. Jag började kolla efter alternativ då jag inte ville sitta sysslolös i höst. Jag hittade en jättebra sida - greataupair.com. Där skapade jag en profil och nästa dag hade jag redan fått många mejl från familjer! Jag hade skrivit att jag var intresserad av USA, Kanada, Storbritannien och Australien. De flesta mejlen jag fick var från familjer nära london, sen var det även en familj från Kanada. I samband med det här så var det en familj från New Jersey som fått min ansökan genom Au Pair in America (skandinaviska institutet) och var intresserade. Dem kommande tre dagarna mejlade jag konstant med mamman i NJ och även lite med familjen i Kanada. Det var väldigt jobbigt då eftersom jag gillade både familjen i NJ och den i Kanada, vilken skulle jag välja? Familjerna var även väldigt olika:
NJ - tre killar i skolåldern
Kanada -  en 1 års bebis
Jag var hela tiden lite negativ till Kanada eftersom jag då skulle åka utan en förmedling och inte ha någon att vända mig till för hjälp, men familjen var helt underbar.

Kan också nämna att i samband med detta (3 månader efter jag blivit godkänd till programmet )så var det en familj från aupaircare (sts) som var intresserad av mig, tackade nej till dem då dem hade väääldigt många regler för sin au pair.
Det var alltså mycket som hände på samma gång!

Den 19 Juli så pratade jag med NJ familjen en timme i telefon och efter det så visste jag att det var dem jag ville till. Mamman sa att hon och hennes man skulle diskutera under kvällen och att hon skulle höra av sig från jobbet dan därpå med besked. Kunde inte sova på natten, somnade vid 5 och vaknade vid halv 9. På grund av tidsskillnaden blev det en lååång väntan men på kvällen vid 19 så fick jag ett mejl där det stod att jag skulle vara den perfekta au pairen för deras familj och att dem hade kontaktat förmedlingen. Hoppade runt och var helt överlycklig!

Dagen efter fick jag bekräftat från Skandinaviska institutet att vi hade matchat och nu började den stressiga delen eftersom familjen ville att jag skulle komma med avgången den 17 augusti!

Fortsättning kommer!


RSS 2.0