Lördag

God morgon!

haha nä nu överdrev jag lite , jag har faktiskt varit vaken sen klockan halv 1.
Igår så var jag med madde på dan och sen åkte vi över till fatma en liten stund. Jobbade till 9 på kvällen och sen så hämtade madde upp mig och vi hämtade siiri och åkte hem till daniel där även rene befann sig. Spelade lite poker och sen åkte vi till bion vid 11 och såg the book of eli. Ingen film jag skulle välja att gå och se i vanliga fall men blev överaskad över hur bra jag tyckte den var!

Nu ska jag snart plocka upp madde och siiri och åka och äta lunch någonstans, annars vet jag inte vad som händer idag, blir antagligen en lugn dag.



Att vara Au Pair

Här i bloggen skriver jag om allt roligt som jag gör och visst gör jag mycket kul här! Men man får inte glömma att jag faktiskt är här för att jobba också och för att ni ska förstå att jag faktiskt inte roar mig hela tiden så tänkte jag beskriva hur en vanlig arbetsdag ser ut för mig!

7.15 - Jag vaknar
7.20 - Väcker pojkarna
7.20 till 8.10 - Gör frukost till killarna, gör deras lunch och packar deras lunchboxar, ser till att alla borstar tänder och kammar håret, ser till så att alla läxor är packade.
8.15 - Kör killarna till skolan där jag måste parkera och gå med max, den minsta, till dörren och se så att han kommer in säkert (jag behöver inte gå med honom om vi är väldigt sena eller om det regnar).
8.30 till 3.00 - Är jag ledig och får göra vad jag vill men har även sysslor som måste göras under dagen. Varje dag har jag minst 2 maskiner tvätt att köra och sen måste kläderna vikas och läggas undan, jag måste även tömma och fylla diskmaskinen och förbereda snacks tills killarna kommer hem. Sen brukar jag få ärenden ibland att uträtta när killarna är i skolan, det kan vara allt från att hämta/lämna kläder på kemtvätt till att posta paket eller handla fast oftast så handlar dem matvaror genom internet och sen åker jag och hämtar det och ställer undan allt. 
Dem flesta au pairerna jag känner är också lediga vid denna tiden så vi brukar träffas och ha frukost hos någon eller åka till mallet och så. Ibland så är jag trött och då sover jag och annars så har jag ju college nu på tisdagar och torsdagar. Dem 6 timmarna går alltid väldigt snabbt!
3.00 - Jag hämtar killarna från skolan.
3.30 - Killarna kollar tv eller leker och jag fixar med tvätt eller liknande.
4.00 - Tvingar killarna att börja med läxorna och försöker hjälpa dem så gott jag kan, det ända svåra är matten eftersom dem har helt olika system att räkna här jämfört med sverige. På måndagar och onsdagar så har dem en tudor, dvs en tjej som kommer hit och hjälper dem med läxorna.
5.00 till 5.30 - Alla tre killarna måste läsa högt för mig i 15 minuter per dag - detta är inte så populärt.
5.30 till 6.00 - Laga/äta middag beroende på om nån av killarna har aktiviteter på kvällen så skiftar det lite när vi äter och ibland måste jag förbereda maten på dan när dem är i skolan eftersom det inte finns tid senare. Vi äter allt från kyckling till pasta till hamburgare så det var väldigt jobbigt i början eftersom jag inte är den bästa på att laga mat precis :P
6.00 till 8.00 - Här är det ofta aktiviteter såsom basket, scouter eller fotboll. Då måste jag köra dit dem och sen stanna oftast och dem andra två som inte har aktiviteter måste följa med vilket dem inte gillar.
8.00 - Slutar oftast vid 8, ibland lite tidigare ibland lite senare. Går ibland till nåt cafe med mina vänner eller åker hem till nån och har filmkväll eller så stannar jag bara hemma och sover.


Så det är hur en dag ser ut för mig! Är nästan alltid ledig på helger vilket är jätteskönt!


Det jag tycker är jobbigast med mitt jobb är:

När killarna bråkar med varandra - Killarna bråkar dagligen och det är så irriterande att lyssna på, dem börjar redan på morgonen... och det slutar ofta med att dem gör varandra illa så jag måste gå emellan.

När dem skriker och gråter - Dem blir alltid jättesura när dem inte får som dem vill eller när dem måste göra läxan eller läsa...

Läxorna - När jag inte kan hjälpa dem blir dem sura och då blir jag sur och det blir en väldigt negativ stämning..

Middagen - Det är svårt att tänka ut vad vi ska äta, sen måste man planera in när vi ska äta (ibland finns det knappt nån tid till att äta), man måste komma ihåg att frosta av mat - ja det kräver mycket planering och ja, jag är ju inte den bästa kocken :P


Dem här fyra sakerna kan göra min dag hur jobbig som helst,tro det eller ej men jag kan vara helt utmattad vid 8 när jag slutar! Barn är ju barn och det är ju klart att syskon bråkar men på sistone har det faktiskt börjat gå till överdrift, det är för mycket bråk och skrik och för lite respekt, så får försöka ändra det på något sätt.



Torsdag

Det verkar inte som att det är meningen att jag ska gå på college! Idag gick jag upp en halvtimme tidigare för att hinna fixa allt innan jag körde barnen till skolan så att jag skulle kunna åka direkt från deras skola och därmed ha tid att leta parkering. När det är dags att köra barnen till skolan så är det värsta snöstormen ute och vägarna är lite hala. Vi väntade på att dem skulle ringa från skolan och säga att den var stängd idag fast som tur var så ringde dem aldrig. Här i USA är det ju jättevanligt med såkallade "snowdays". Det är dagar då skolor stänger på grund av att dem inte vill att folk ska ge sig ut på vägarna. Jag körde barnen till skolan iaf men sen kände jag att jag inte ville köra till college och tillbaka o så i det här vädret och man visste inte ifall det skulle bli bättre eller inte. Såklart så slutade det snöa vid 11.....

Så det blev inget college idag heller men nästa vecka tar vi nya tag!

Åkte till target innan för att införskaffa ny tandborste och lite andra småsaker och åkte inom dunkin donuts för jag var så sugen på en kaffe därifrån. Killen som jobbar därinne flörtar alltid med mig haha. Var därinne tidigare i veckan med nicky och alex och då fråga han om det var mina söner - eeeh nä, skulle jag få barn när jag är 9 eller? Men det var väl hans sätt att försöka starta en konversation. Idag så var han därinne igen och så fråga han vad jag hette och sen så sa han att jag såg ut som en prinsessa och blablabla haha och jag bara okej ha en bra dag :P Så han bara okej see you tomorrow! Nä haha jag kommer nog inte besöka den dunkin donuts på ett tag.



Onsdag

Redan onsdag? Det var ju precis helg!? Inte för att jag klagar alltså... :P

Gårkvällen spenderades med madde, kathrin, sam, fatma och marie på van goghs ear cafe där dem har open mic night på tisdagar - vi alla älskar det cafet för det är så europeiskt ;P

Imorse kom min efterlängtade Ipod och jag blev väldigt glad. Den är faktiskt en present från mig själv som belöning för att jag snart varit här i 6 månader - alltså halva tiden av vad jag ska vara här!
Sen kom även mina spanska böcker vilket är perfekt eftersom jag har spanska imorgon! Det var ju snällt av killen jag köpte dem från att skicka dem så snabbt och dem var i fint skick också!


Så idag har jag bara fixat med ipoden och så, om en timme ska jag hämta barnen från skolan och sen blir det till att fixa läxor,läsning och middag snabbt eftersom det är både basket och scouter ikväll.


Såhär glad var jag haha




Tisdag

Vädret började soligt idag men nu är det grått och trist igen :/

Skulle till college innan idag för min spanska kurs är från 9.30 - 10.40 så jag åkte hemifrån 5 över 9 och det tar ca 7 minuter att åka dit. När jag kommer ut på motorvägen så är det stopp och när jag väl kommer fram till colleget så hittar jag ingen parkering nånstans! Även på parkeringarna som ligger långt ifrån byggnaderna var det smockfullt och en massa bilar körde omkring och leta parkering. När man betalat 50 dollar för att kunna parkera på colleget så borde det väl iaf finnas nånstans att parkera?
Jag körde iaf runt i ca 30 minuter och leta men till slut så gav jag upp och körde hem, klockan var ju 10 och min klass slutade 40 min senare så det kändes inte lönt att fortsätta leta.
På torsdag så ska jag åka dit direkt när jag lämnat barnen i skolan så jag kommer dit vid kvart i 9 och har tid att hitta parkering!

Så jag har bara slappat här hemma idag, tvättat och lite andra roligheter såklart men annars har det inte hänt nåt. Kollade hur det gick för min IPOD touch och såg att den nu befinner sig i FEDEX händer i Shanghai Kina haha så den är påväg :P




Crazy Au Pairs



Hörde att det var lite problem med att se videon eftersom den var upplagd från facebook, så vi gör ett nytt försök med youtube istället!

Grå Måndag

Idag är det grått och regnigt ute så jag har spenderat dagen inomhus, måste dock gå ut vid 3 då jag ska hämta alex från skolan. Vid 7 så kommer samantha, nicky och max hem från sin semester i Colorado. Alex ville inte följa med så ingen tvinga honom, hade dock varit skönt för mig att få en liten semester på 5 dagar men att bara ha ett barn att ta hand om var som en semester haha.

Dagen har spenderats till internet shopping :P Har länge velat ha en IPOD touch så idag så tänkte jag att vad väntar jag på? Jag har ju pengarna och om jag köper den idag eller om en månad gör ju ingen skillnad, så jag gick in på apples hemsida och klicka hem den. Man fick även en text ingraverad gratis på baksidan av den så jag valde att ingravera en mening från en lady gaga låt - hon är ju trots allt min favorit och den meningen kommer alltid få mig att minnas detta året! Om vi sitter i bilen och låten spelas så börjar alla sjunga med just när den meningen kommer haha

  
Min ingravering

Tänker inte skriva ut vad ipoden kostar för då får väl pappa en hjärtattack :P Men kan ju tillägga att den var ett antal hundralappar billigare än i Sverige.

Sen var jag ju tvungen att köpa en lärobok i spanska för college kursen jag började på i förra veckan. Gick in på barnes and nobles hemsida för att se vad den kosta och då fick JAG nästan en hjärtattack när jag såg att den låg på 146 dollar!! Lyckades hitta en begagnad för 43 dollar och sen var jag även tvungen att köpa en aktivitetsbok och lyckades även där hitta en begagnad som inte var skriven i än för 30 dollar istället för 80. Men gud vad dyrt det är med läroböcker!


Söndag

Hejsan! Hoppas alla har haft en skön helg. Själv har jag inte gjort så mycket denna helgen - i fredes kväll så kom madde, fatma och siiri hem till mig och vi spenderade kvällen med att snacka, spela spel och ha det trevligt. I lördes så vakna jag vid 12 och sen tog jag det bara lugnt på dan. Vid 7 så plocka madde upp mig och vi åkte hem till krystel som fyllde 21. Hon var au pair här innan men hennes år tog slut i december så hon åkte hem till panama men har nu kommit tillbaka och bor nu hos sin moster i en stad 20 min härifrån för hon ska plugga till sjuksköterska.  Så vi var där på kvällen och firade henne!

Idag så åkte jag, madde, daniel och isabelle in till NYC vid 11 och sen gick vi och åt lunch. Efter det mötte vi upp carl, fatma och kathrin och gick och såg STOMP. Det är en off-broadway show och den var jättebra!



Nu ligger jag i sängen och ska kolla en film och sen försöka sova - vi hörs imorgon people!


Crazy Au Pairs



Kan inte sluta skratta när jag ser den här videon!

Det är Madde, Siiri och jag som framför Don't stop believing från Glee!
kolla Siiri i bakgrunden - hon går verkligen in i sin roll som bakgrundsångare haha

The American Museum of Natural History

Förra helgen så spenderades lördagen i NYC, det blev museum, restaurang, times square, café och shopping med mina fina vänner!


Sam, kathrin, Jag, Madde och maddes kusin Carl





Madde och Kathrin






Kathrin, Madde, Isabelle och Sam


Colorado bilder!


Vet att manga vantat pa bilder fran colorado! Sorry att det tagit lite tid. Har kommer en link till mitt Colorado album pa facebook! Bara klicka pa den sa kommer ni till bilderna!



http://www.facebook.com/album.php?aid=186835&id=678446130&l=9a7a1f5c5b


In Colorado

Colorado is awesome! Har varit och akt snowboard idag och vi har himla kul har! Blir uppdatering med mycket bilder nar jag kommer tillbaka till Jersey, vi lamnar Colorado den 5 jan!

Hoppas alla hade en bra nyarsafton!

Kraaaaam

RSS 2.0