Torsdag

Imorse börja det snöa på ganska rejält så skolan meddela att barnen bara har halvdag idag så dem slutar 12.40 Så jag kom iväg och gjorde mitt spanska prov, ingen aning om hur det gick, kunde det mesta kändes det som iaf.
Nu har jag en lång och tråkig dag framför mig...

Onsdag

Äter oreos och pluggar, har stort spanska prov imorgon och jag känner att jag är inte spelciellt förberedd :S
Så jag stanna hemma igårkväll och plugga och får stanna hemma ikväll igen. Det sägs iofs att vi kommer få värsta snöstormen imorgon så vi får se om det blir skola för barnen eller inte, dem är ju galna med snowdays här! Blir skolan inställd för dem så måste ju jag stanna hemma men om det nu blir snöstorm imorgon så skjuts nog provet upp också.

Annars händer här inte så mycket, ser fram emot fredag då Alexandra, en av mina bästa vänner från sverige kommer hit och hälsar på mig. Hon kom hit i januari för att vara au pair i massashusetts så vi bor bara ca 4 timmar med bil från varandra nu! Hennes födelsedag är på lördag så vi ska ut i NYC och fira den. Hennes värdmamma har köpt biljetter till Chicago musikalen och bokat bord och gett oss pengar till en hipp restaurang i Greenwich village för lunch, så det ska vi göra på dan på lördag och sen på kvällen har jag köpt biljetter till webster hall så det blir party hela natten! Sen så åker hon tillbaka till massashusetts på söndag.



Jag och Alex i somras




Lördagen

I fredags kväll åkte jag som sagt till Sarah i greenwich CT, så himla komplicerat att ta sig dit! Först tar jag tåget härifrån och det är ett byte i newark, sen tunnelbana från penn station till times square sen shuttle från times square till grand central och sen tåget till greenwich därifrån. Allt som allt så tar det ca 3 timmar att åka dit, funderar på om jag ska ta bilen nästa gång, tar ju bara ca 1 timme och 15 min! Jag är iaf stolt över mig själv att jag hitta dit utan problem, har ju aldrig ens åkt till new york själv och nu åkte jag ända till connecticut!

hade det jättetrevligt hos sarah, skönt att komma iväg hemifrån ett tag. Var där vid 10 på fredagskvällen så då kolla vi film hos en svensk tjej sen åkte vi hem och sov. Nästa dag vakna vi vid 11 och åkte sedan till ett mall i stamford med två andra svenska tjejer. Sen handla vi mat och åkte hem till sarah där vi snacka, spela scrabble och laga mat. Sen vid 9 var det dags för mig att ta mig tillbaka hem. Jättekul att träffa Sarah och hennes vänner och nästa gång är det hennes tur att komma hit!


Sushi på mallet - Sarah och jag

 


Scrabble


Fredag

Ikväll ska jag ta mig till Connecticut där jag ska spendera kvällen och lördagen med Sarah! Vi träffades på flyget från Sverige och sen var vi på orienteringen i Stamford tillsammans och vi är ju båda skåningar och skåningar måste ju hålla ihop haha :P
Hon bor i Greenwich CT och det är bara ca 1 timme härifrån vilket är toppen! Vet inte varför vi inte setts innan, har bara inte blivit av.


Sarah, när vi var på orienteringen i Stamford

Bilder från Lördag





Black Taxi


Kesha


Med trummisen i Black Taxi, jag, Iryna och Bruna



 


Lördag & Söndag

Lördag

I lördags vid 11 så kom mina värdföräldrars vän hit för att ta med sig barnen hem till sig där dem skulle sova över så jag fick lite ledigt (mina värdföräldrar var i paris). Åkte då med isabelle till woodbridge mall för att leta skor och klädsel till kvällen. Hittade både klänning och skor! Vid 9 så hämtades jag upp av några brasilianska au pairer och vi tog bilen in till NYC, blev körda ända fram till ingången av webster hall vilket var jätteskönt, slapp både tåg och tunnelbana! Sen köade vi ett tag innan vi äntligen kom in. Jag var den enda i sällskapet som var under 21 så jag fick stora svarta kryss på båda mina händer. Men väl inne så bjöd mina vänner mig på drinkar som jag drack och ingen sa något :P Vi såg först ett rockband - Black Taxi, som var jättebra. Efter dem var klara så gick alla upp på nästa våning där Kesha skulle uppträda en timme senare men vi stanna kvar för vi hade så trevligt. Det var bara vi och typ 5 andra som stannat i rummet. Då kom trummisen i bandet upp till oss och börja snacka, han gav mig en av hans trumpinnar och signerade den :D Sen gick vi och snacka med sångaren i bandet också.

Sedan begav vi oss upp till våningen där Kesha skulle uppträda och kvällen rulla på. Mådde inte så bra efter alla drinkar sen så jag fick följa med min vän hem till hennes vän, han bodde 10 min från manhattan så fick jag sova där så jag slapp vänta till 7 på morgonen för att ta tåget.





Jag och trummisen i Black Taxi

Jag laddar upp mer bilder imorgon, sitter på mitt rum nu så det tar så lång tid att ladda upp bilder på bloggen här!



Söndag

Vaknade vid 12 och sen åt vi frukost och sen kördes jag faktiskt hem vilket var jättesnällt, så inga pengar spenderades på transport denna helgen iaf!

Kom hem vid 3 och sen tog jag det bara lugnt, barnen skulle komma tillbaka vid 8 på kvällen men vid 6 så ringde hon som dem va hos och sa att dem ville sova där en natt till - inte mig emot precis!
Så då fick jag en ledig kväll till och följde då med madde, daniel och kathrin ut och åt sushi för första gången - jättegott! Sen åkte vi hem till mig och kolla film och hade det mysigt :)





Snowdays!

Förra veckan fick vi en himla snöstorm här på natten mellan tisdag och onsdag, så redan innan det börjat snöa så stängde dem alla skolor. Så barnen var hemma på onsdagen och det var ganska bra för det hade vekligen snöat rejält på natten så man kunde inte ta sig någonstans och det började snöa mer under dagen. Så jag var fast i huset med barnen och min värdpappa som egentligen skulle åka till paris den dagen men han boka om det till torsdagen istället.

På torsdagen var barnen också hemma på ännu en snowday men min värdpappa kom iväg vid 2 mot paris där min värdmamma redan befann sig med jobbet. Så det betyder alltså att jag var ensam med barnen! Så jag har varit själv med barnen torsdag och fredag. I lördes så åkte dem för att sova över hos en av föräldrarnas vänner så jag fick en liten break! har jobbat lååånga dagar nu sen i tisdes så var så trött på det. Det var meningen att hon skulle lämna dem här vid 8 ikväll men vid 6 så ringde hon och sa att dem ville stanna en natt till - inga problem med mig inte!! hahah :P Så jag fick en extra ledig kväll vilket behövdes efter lördagsnatten.
Ska berätta mer om lördagen i ett eget inlägg!



Såhär såg det ut utanför mitt fönster på onsdagsmorgonen



Kesha

Ska se Kesha på lördag på Webster hall - ska bli så kul!


Helgen

I lördes blev det aldrig new york eftersom det snöat hela natten och var grått och tråkigt väder. Så efter att jag grävt fram bilen under snön så tog jag mig till madde och sen gick vi ut och åt lunch på ett diner haha känns som att det är det enda vi gör nu för tiden - går ut och äter :P
Sen på kvällen blev det bio med sam, melanie, kathrin och janina, vi såg Dear John som var bra men inte så bra som man förväntat sig.
På söndan var det soligt och fint så då blev det new york med madde, sam, kathrin, melanie och janina - 5 blondiner och en madde haha. Vi gick runt lite i new york bara, kolla lite souvenir affärer och så - jag hitta ett ställe där man fick 30 vykort för 1 dollar! Det är ju ungefär 7 kr, och vykorten var fina!
Sen gick vi runt lite på 5th ave och sen åkte vi till greenwich village och gick runt lite där.



På biblioteket på 5th ave - Madde, Janina, Melanie, Kathrin, Sam och jag



Strosandes på 5th ave - Sam, Kathrin, Melanie, Janina och Madde



Utanför Carries trappa från Sex and the City serien i Greenwich village
Kathrin, jag och Sam



Melanie, Kathrin, jag, Janina och Sam







Fredag

Efter att varit hemma med sjukt barn mestadelen av denna veckan såg jag fram emot att ha en dag för mig själv men precis innan vi skulle gå så sa min värdpappa att max måste vara hemma idag igen för det visa sig att han inte var helt bra än...men tydligen så hade han smittat min värdpappa som nu blivit väldigt sjuk så han var också hemma idag så jag kunde gå ut och göra lite som jag ville iaf!

Har ju varit här i snart 6 månader och innan man åker hit så fixar man ett internationellt körkort, men det gäller bara i 2 månader och efter det så kör man utan körkort eftersom ens svenska inte gäller här. Så jag har kört utan körkort i några månader nu men har som tur är inte blivit stoppad av polisen vilket är väldigt lätt att bli här, många av mina vänner har blivit det! Så vi måste alltså ta ett new jersey körkort men eftersom vi redan har ett körkort från ett annat land så behöver vi bara ta det skrivna testet. Detta har vi planerat länge att göra men det har alltid kommit nåt emellan. Men idag kom madde och jag äntligen iväg och vi klarade testet båda två! Här i USA så får man sitt körkort i handen direkt efter man klarat det!



Lite svårt att se men här är jag med mitt amerikanska körkort!


Efter vi båda klarat av det så kände vi för att fira så vi åkte och åt lunch på t.g.i. fridays, en väldigt mysig eftermiddag. Sen åkte jag och hämta tvillingarna från skolan och gjorde inte så mycket mer efter det, läste med dem och så bara. Vid 6 så åkte alla barnen och pappan iväg på nån scout grej som killarna hade.
Vid halv 9 så plocka Jana upp mig och Madde och sen åkte vi till the cheesecake factory där jag hade den godaste pastan jag nånsin haft! Med räkor och champinjoner och en massa annat gott och en jättegod grekisk sallad. Är fortfarande hur mätt som helst! Så det blev dubbelt med restaurang idag, men det förtjänar jag med tanke på att jag tog körkort idag! haha


Imorgon blir det förmodligen New York med Madde om det inte snöat för mycket inatt, ska bli snöstorm tydligen, men vi får se.

Have a good weekend everyone!



Torsdag

Max är sjuk så har varit fast hemma både igår och kommer bli det idag igen..dvs. inget college idag heller! Lite störigt, jag vill ju dit liksom.

Sitter här och äter jättegod frukost - grekisk yogurt med banan och kanel, det smakar typ som filmjölk så det är jättegott! Den här dagen kommer bli väldigt lugn, stanna hemma med max, hämta dem andra två vid 3 och sen göra läxor med dem och ge dem mat och sen är det en basketmatch för nicky och peter tar väl över därifrån.




Aah

Aah sa storigt! familjen ar pa en begravning nu sa jag planerade att duscha nar dem var borta men precis innan dem akte sa stangdes vattnet av for att peter inte betalat rakningen i tid, sa han ringde och nu vantar jag pa att det ska sattas pa sa jag kan ta en dusch innan dem kommer hem och jag maste jobba igen..
En bra sak ar iaf att dem ska ta barnen pa middag ute efter begravningen sa jag behover inte laga mat ikvall!

Tisdag

Hallå!

Kom äntligen iväg till college idag! Åkte direkt efter att jag lämnat barnen och det fanns ganska många parkeringsplatser när jag kom dit. Men bara ca 10-15 minuter efter att jag kommit så var nästan alla borta!

Sen av någon anledning börja vi prata om volvo bilar på spanskan och då fråga läraren var volvon kom från och ingen visste men då sa jag SUECIA! haha

I söndes så hade jag en lazy day och sen på kvällen gick jag på restaurang med madde, kathrin och kathrins värdfamilj. Hennes familj bjöd mig och madde på middan, dem beställde in en massa olika rätter och sen fick alla ta vad dem ville ha. Det var allt från pizza till lasagne till pasta och sallad. Jättegott! Efter middan så åkte jag, madde och kathrin hem till sam för att kolla grammy galan.

Idag vet jag inte vad som händer annars, siiri fyller år idag så vi ska väl fira henne på något sätt ikväll.





RSS 2.0